El comitè d’empresa de CBM ha fet públic un comunicat on considera que l’ERO que preveu eliminar 34 llocs de feina, la delegació de Formentera i la reducció a la mínima expressió d’Eivissa , Menorca i la ràdio, ha nascut per amagar la mala gestió dels directius d’IB3.

Des del comitè es denuncia un maltractament continuat cap a la plantilla d’informatius i esports i el darrer capítol, en especial, que és l’ERO de 34 acomiadaments que ha presentat l’empresa. Un expedient de regulació d’ocupació animat per la reducció econòmica d’IB3 contra el contracte per a la realització dels informatius. Una reducció que no es correspon amb una necessitat real d’estalvi de l’Ens.

El director general d’IB3, José Manuel Ruiz, ha assegurat al comitè que si retalla pressupost a CBM (i a productores com a Vídeo Report, que també pateix un ERO des d’un dia abans que CBM) No és per pagar deute i sí per complir còmodament amb el pressupost de 30 milions que té IB3 l’any que ve i no fer com enguany, diu Ruiz, que s’han gastat 10 milions més del pressupost. Una afirmació insultant perquè el contracte de poc més de 7 milions que tenia CBM encaixa perfectament en el còmput i, per tant, allò que ha gastat “de més” IB3 és responsabilitat de l’equip directiu; una mala gestió que es cobra amb 34 llocs de feina de persones innocents. Redactors, càmeres, tècnics i productors que construeixen els informatius públics cada dia a la radiotelevisió autonòmica.

El comitè denunciarà la irresponsabilitat de l’equip directiu de l’Ens perquè té obligació normativa de complir el pressupost i dimitir si no ho fa.

Per tots aquets motius, el comitè d’empresa de CBM reclama la suspensió de l’ERO i ho exigirà també a través de la vaga convocada pels tres pròxims divendres.

Els representants dels treballadors també denuncien la negativa del director general d’IB3 d’explicar el pla econòmic bàsic de l’Ens. Ruiz diu que és assumpte de la direcció. També ens ha instat a injectar optimisme en la imatge d’IB3. Això amb una seixantena d’acomiadaments damunt la taula (entre els de VideoReport i els de CBM).

El comitè recorda que sempre són els treballadors d’Informatius els què fan l’esforç social, econòmic i mental per esborrar les restes d’una mala praxis dels directius de l’Ens. Mentrestant, els alts càrrecs d’IB3 continuen gairebé els mateixos i amb el mateix sou que fa 8 anys.

Més informació a la pàgina web de l’SPIB