El periodista marroquí Ali Lmrabet ha iniciat una vaga de fam davant de la seu de Nacions Unides a Ginebra. A l’abril va finalitzar la prohibició de 10 anys per exercir el periodisme al Marroc per motius polítics, i quan ha anat a renovar el DNI per poder tramitar el nou passaport li han negat per evitar que torni a obrir els setmanaris que li van tancar el 2003. Lmrabet va ser condemnat el 2005 per la justícia marroquina a deu anys d’inhabilitació per a l’exercici del periodisme que li va imposar l’any 2005 la justícia marroquina, a causa que havia declarat al setmanari Al-Mustaqil que els sahrauís de Tinduf són refugiats i no segrestats pel Front Polisari, com històricament ha sostingut la propaganda oficial marroquina. A més va ser multat amb 50.000 dírhams (prop de 5.000 euros).

El periodista ha expressat ja de forma pública la seva intenció de tornar a la feina creant un setmanari satíric en àrab. El caricaturista Khalid Gueddar, condemnat per la justícia marroquina l’any 2009 a quatre anys per crítiques a la monarquia, serà un dels seus col·laboradors. Ali Lmrabet ha intentat posar al dia el seu atestat de residència, un document essencial per comptar amb document d’identificació i amb passaport. No obstant això, malgrat que actualment no hi ha cap raó per denegar-li aquest atestat, i malgrat les seves reiterades gestions, el Ministeri de l’Interior marroquí continua sense donar resposta a les seves demandes.

L’SPC ja va donar suport al periodista quan va ser condemnat i durant tot el procés judicial previ i reclama que l’administració marroquina faciliti a Lmrabet la documentació necessària per poder reprendre la seva tasca professional un cop complerta la pena que li va ser imposada que i que en el seu moment ja va ser titllada d’injusta. La campanya de solidaritat amb el periodista marroquí que s’ha posat en marxa ara també reclama a les autoritats espanyoles i europees que intercedeixen davant el règim de Mohammed VI perquè es regularitzi la situació d’Ali Lmrabet