El comitè d’empresa de TVC ha elaborat un comunicat contra la decisió d’Economia i Finances de no aprovar el conveni de Televisió de Catalunya 2009-2011 i que “ens ha abocat a una congelació salarial”. El comunicat afirma que no cobrar “l’increment de l’IPC pactat ens deixa als treballadors de TVC en una situació de pèrdua de poder adquisitiu”.

Els treballadors afirmen que no renunciaran a recuperar el poder adquisitiu i així es va exposar a la reunió de la comissió negociadora de conveni, celebrada el 3 de febrer.

“La congelació és una mesura d’estalvi que s’imposa als treballadors i que per això ara exigim més que mai informació i transparència absoluta sobre les diferents mesures d’estalvi que decideixi la direcció en tots els camps: planificació i gestió de recursos, humans, tècnics i econòmics”.

Segons el comunicat, la direcció de l’empresa va respondre “que ens trobem en una situació que ens obliga seguir negociant i que la negociació pot incloure les reivindicacions dels treballadors, però que el dèficit amb què s’ha tancat el 2010 i la retallada pressupostària de cara al 2011 els recomanava plantejar-nos en aquesta negociació més sacrificis que no van concretar”. Els treballadors no estan disposats a donar un xec en blanc i ara han de valorar com i quan continuar les negociacions.

La data de la pròxima comissió negociadora es decidirà aviat a proposta del comitè d’empresa, que també està esperant un informe jurídic definitiu sobre les possibilitats de demandar l’incompliment dels acords.