Al voltant de 150 treballadors i treballadores del centre producció de TVE a Sant Cugat s’han concentrat aquest migdia al vestíbul principal del centre. Amb megàfons i xiulets, els concentrats han protestat per l’ús de l’externalització de la producció tant pel que fa als informatius com als programes.

Amb aquesta acció, els treballadors fan palès el seu malestar per la política d’externalització portada a terme pels directius de la corporació RTVE i a favor de la plena ocupació del personal propi de l’empresa.

En un comunicat, el comitè d’empresa ha fet públiques les seves reivindicacions:

-La dimissió de l’equip directiu del centre.

-La recuperació dels continguts del servei públic per al centre de Sant Cugat i l’augment de programes a la franja horària de desconnexió.

-Tenir una plantilla en consonància amb les necessitats reals de la producció.

Els treballadors s’adhereixen a les mobilitzacions estatals convocades pel comitè general intercentes de CRTVE i decideixen mantenir les concentracions.

D’altra banda, els treballadors de RTVE als centres madrilenys de Prado del Rey i Torrespaña han acordat per àmplia majoria la convocatòria d’un calendari de mobilitzacions que finalitzarà amb una vaga de 24 hores d’àmbit estatal.

Sota el lema No a l’externalització, la vaga es podria convocar el 10 de març, coincidint amb la lliga de campions de futbol.