El Sindicat de Periodistes d’Andalusia (SPA) ha impulsat un interessant projecte al barri de Chana de la ciutat de Granada que consisteix en impartir formació periodística als veïns d’aquest nucli urbà perquè puguin impulsar els seus propis mitjans de comunicació. Així, l’SPA va impartir, el mes de setembre passat en aquest barri granadí diferents tallers formatius destinats a engegar el projecte Chana Press.

Aquesta iniciativa, ja en ple funcionament, de contribució a l’alfabetització mediàtica i promoció de la lectura crítica de premsa; també aspirava a dotar als veïns dels coneixements per gestionar el seu propi blog ciutadà i informar al seu entorn proper dels aspectes que considerin més destacats del barri.

Membres de diferents col·lectius veïnals van rebre formació bàsica en gestió de continguts web, redacció periodística i edició de vídeo, que van impartir professionals dels mitjans de comunicació.

Com es pot veure’s en aquest vídeo, elaborat en aquests tallers del SPA, la iniciativa ha tingut una gran receptivitat, cosa que ha permès rel llançament dels mitjans veïnals de Chana Press.