El recent nomenament del nou Consell de Govern de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) ha provocat una primera confrontació entre aquest i el Consell Assessor de Programació i Continguts amb el desenllaç de la dimissió del càrrec del seu president Manel García-Biel i el nomenament d’una nova presidència que ha assumit Imma Juan.

El dimissionari, amb una renúncia que ha donat a conèixer públicament, critica que la nova direcció pretén arraconar al Consell Assessor, explicant com una sèrie d’actuacions així ho fan entendre. No respondre als escrits del Consell en distintes ocasions, no lliurar projectes de programació per tal de poder seguir elaborant els informes pertinents, retirar els pagaments de les dietes de les sessions de treball o no abonar les despeses de desplaçaments als seus membres, serien algunes de les evidències d’aquesta voluntat. García-Biel considera que aquesta ja era la intenció de la reforma legislativa i que per aquest motiu no pot seguir exercint la presidència, malgrat que no abandona el seu lloc en el Consell.

El conjunt del Consell, reunit en sessió ordinària el passat dilluns, després d’acceptar la renúncia del president i d’agrair-l’hi la seva tasca, tal com informa una nota de premsa del mateix Consell, es reafirma en seguir treballant fins al final del mandat que el Parlament haurà de decidir en aplicació de la reforma legislativa.

El nomenament de la nova presidenta Imma Juan, exalcaldessa de Deltebre, es va produir sense cap vot en contra i tres abstencions. El Consell Assessor el componen actualment setze membres.

Enric Bastardes, membre del Consell Assessor a proposta de l’SPC