El Sindicat de Periodistes de Catalunya / Sindicat de Professionals de la Comunicació (SPC) inicia avui a través de la plataforma Goteo una campanya de micromecenatge per impulsar diversos projectes que tenen com a objectiu principal la millora de les condicions laborals dels i les periodistes i la defensa aferrissada de la llibertat d’expressió i del Dret a la Informació de la ciutadania. La informació és vital per a la democràcia i la formació de l’opinió pública. Per tant, no pot ser tractada com una mercaderia, sinó com un bé social bàsic. En aquest sentit, el sindicat entén que la lluita sindical per unes condicions laborals dignes és indispensable, perquè un periodisme fet amb llocs de treball precaris difícilment serà lliure i independent. La precarietat laboral dels i les periodistes provoca desinformació.

L’SPC ha donat suport a centenars de periodistes i professionals de comunicació des que va néixer, el 1993. Ha estat impulsor de moltes de les millores que ha viscut la professió i ha lluitat al costat dels i les professionals quan s’han amenaçat els seus drets. S’ha convertit en un referent per a la professió, tant a les redaccions com fora d’elles, i la seva presència ha esdevingut indispensable en tota mena de negociacions que han implicat els mitjans de comunicació, el seu personal i el periodisme en general.

Per poder seguir avançant en tots aquests àmbits, l’SPC està impulsant diversos projectes que necessiten suport per a desenvolupar-los i que s’expliciten a la pàgina web de la campanya. El sindicat ha emmarcat aquesta iniciativa en el Dia Internacional del Dret d’Accés Universal a la Informació, el 28 de setembre, instaurat per la Unesco el 2016. Aquest passat 28 de setembre, l’SPC va posar en marxa la campanya, que és plenament operativa des d’avui mateix.

La campanya va dirigida al conjunt de la professió independentment del seu vincle amb el sindicat i també a la ciutadania, una part de la qual comparteix amb l’SPC la lluita en defensa del dret a la informació de la ciutadania. El sindicat apel·la als companys i companyes de professió, que valoren i estimen la tasca que ha desenvolupat en aquests ja 26 anys d’existència per defensar els seus drets. Si el Sindicat de Periodistes de Catalunya / Sindicat de Professionals de la Comunicació no existís, l’hauríem d’inventar.

Suma’t a la lluita de l’SPC per un periodisme digne

7 d’octubre de 2019