Els tres Consells d’Informatius de Radiotelevision Española van presentar el 24 de novembre passat la campanya #DefiendeRTVE, en un acte públic celebrat a l’auditori de l’Ajuntament de Madrid. El seu objectiu és «involucrar tota la societat en la defensa d’una RTVE independent, plural, oberta a totes les sensibilitats i veus. Una RTVE d’autèntic servei públic».

El primer pas d’aquesta campanya consisteix en la difusió d’un vídeo, que va ser presentat en aquest acte, en el qual 20 persones conegudes del món de la cultura, ciència, periodisme, universitat i judicatura mostren el seu suport a una radiotelevisió pública independent. Entre elles hi ha José Sacristán, Fernando Savater, Antonio Muñoz Molina, Elvira Lindo, Icíar Bollaín, Luis Rojas Marcos, Rafael Matesanz, Rosa María Sardá, José Antonio Zarzalejos, el jutge Santiago Pedraz i els grups musicals Los Secretos, Vetusta Morla i Amaral.

En una breu taula rodona, els professionals del periodisme Soledad Gallego, Rosa María Calaf i Gervasio Sánchez van coincidir en la necessitat que tots els periodistes i la ciutadania s’impliquin en la defensa d’una ràdio i una televisió públiques independents, tant RTVE com les autonòmiques, que ofereixin informació veraç i plural i no depenguin dels governs de torn.

La Federació de Sindicats de Periodistes (FeSP), que va assistir a l’acte, coincideix amb aquests plantejaments i sempre ha defensat la necessitat d’uns mitjans públics independents d’ingerències polítiques, que estiguin al servei de la ciutadania i no dels interessos del partit que governa a cada moment.