La periodista Beth Costa, actual directora del Departament de Relacions Institucionals de Federació de Sindicats de Periodistes de Brasil (FENAJ), és la nova secretària executiva de la Federació Internacional de Periodistes (FIP). L’elecció serà formalment ratificada pel Comitè Executiu de la FIP a la reunió que celebrarà els dies 19 i 20 de març.

Especialista en internacional, Beth Costa va començar la carrera a la Tele Cultura de Sao Paulo i va treballar a la Central Globus de Periodisme. Durant dos mandats, va ocupar la presidència del Sindicat dels Periodistes Professionals de Rio de Janeiro, va coordinar el Fòrum Nacional per la Democratització de la Comunicació, a Aire Lliure – Associació de les Ràdios Comunitàries del Rio de Janeiro i la televisió comunitària Cabo del Rio de Janeiro.

Presidenta de la FENAJ de 1998 a 2004, Beth Costa és una de les representants de l’Amèrica Llatina en l’estructura directiva de la FIP.

Segons el president de la FENAJ i membre del Comitè Executiu de la FIP, Celso Schröder, “a més d’haver destacat pel seu acompliment sindical en l’entitat, la periodista brasilera va ser seleccionada pel seu currículum professional. El procés de selecció va ser llarg, ja que dels 41 candidats, es van seleccionar 10 i, en el procés final, van quedar quatre. En tot aquest procés, en el marc dels criteris establerts, ella sempre va aconseguir la puntuació més alta. ”

Per Celso Schröder, en l’elecció de Beth Costa va comptar favorablement la seva alineació en els canvis de valors que tenen lloc a les institucions sindicals internacionals, les manifestacions de suport de nombroses entitats i la seva defensa que el paper de la Secretaria Executiva de la Federació, diferent del que venia fent, ha de desenvolupar articulacions, assessorament i implantació de les resolucions de les entitats de base a la Presidència, al Comitè Executiu i al Congrés Internacional dels periodistes.