El suport a la vaga general del 29-M va en augment als mitjans de comunicació. Fins ara han donat suport a la vaga els comitès d’empresa o les assemblees de treballadors de: TV3, Catalunya Ràdio, RTVE, El País (Madrid), RAC 1, BTV, COM Ràdio, Diari de Terrassa, ARA, El Triangle. Aquesta setmana són previstes més assemblees a altres mitjans per sumar esforços per a la jornada de protesta del pròxim dijous per dir NO a una reforma laboral que castigarà encara més al sector.

Com és habitual en una jornada de vaga, els diaris impresos i els treballadors de les versions digitals, faran l’aturada el dia 28 perquè l’endemà, dia de la vaga general, l’efecte es noti als quioscos.

Per això, el dia 28, a les 13 hores hi haurà una concentració de treballadors del sector a la plaça Sant Jaume de Barcelona.
En els últims anys hem assistit a tot un reguitzell d’ERO a moltes empreses i a ajustaments de plantilla que s’han justificat per la caiguda de la publicitat, la crisi econòmica i la implantació de noves tecnologies.

L’ofensiva patronal ha provocat a tot Espanya milers d’acomiadaments de professionals de la informació, la qual cosa repercuteix en la qualitat de la informació. A Catalunya, en quatre mesos s’han duplicat els acomiadament fets als mitjans des de l’inici de la crisi, segons una informació de Media.cat.

En els pròxims mesos la situació es pot agreujar, amb l’entrada en vigor de la reforma laboral aprovada pel Govern del PP, que contribuirà a augmentar la precarització del sector ja que abarateix l’acomiadament i afebleix la negociació col•lectiva.