El Comitè Executiu de la Federació Internacional de Periodistes (FIP) ha emès una nota de suport a la convocatòria de vaga general del pròxim 29 març a tot Espanya.

La FIP posa especial atenció en el fet que els seus sindicats afiliats, la Federació de Sindicats de Periodistes (FeSP) i Periodistes de CCOO, donin suport a l’atur de les centrals sindicals contra la reforma de les lleis laborals i hagin convocat al seu seguiment.

A la nota aprovada pel Comitè Executiu de la FIP, celebrat els dies 23 i 25 de març, es diu de la reforma laboral dictada que “es tracta d’un gir radical del govern conservador encapçalat per Mariano Rajoy, sota la pressió de l’empresariat i dels mitjans financers, que anul•la una part dels serveis públics, debilita la negociació col•lectiva, abarateix els acomiadaments, disminueix les percepcions dels desocupats, s’incrementa la precarietat laboral i acaba amb bona part dels drets existents fins ara en els contractes de treball”.

La FIP també posa l’accent de la crisi “en els mitjans de comunicació, on el tancament de publicacions i mitjans audiovisuals, ha portat a la precarietat i la desocupació a milers de periodistes i empleats dels mitjans”.

Els membres del Comitè Executiu van valorar les dades de la crisi del sector periodístic a Espanya on, segons les dades de l’Observatori de l’APM, gairebé 3.000 treballadors dels mitjans de comunicació van perdre la feina a Madrid, des de mitjan 2008, i un miler més la pot perdre o l’ha perdut en els tres primers mesos de 2012. El tancament de la versió impresa del diari Público i de diversos mitjans audiovisuals del grup PRISA van ser altres de les dades analitzades a la reunió.

La FIP espera que “la vaga general sigui un èxit”, perquè el govern d’Espanya es vegi obligat a recuperar el diàleg social amb els sindicats. En el text aprovat s’afirma que “la reforma laboral posa en perill l’estat social a Espanya.”