El periodista de La Directa Jesús Rodríguez va ser citat a declarar el 28 de desembre passat pels Mossos d’Esquadra arran d’un reportatge que havia escrit sobre unes protestes contra El Corte Inglés. L’article en qüestió havia estat escrit el 2 de novembre en el qual el periodista informa d’una protesta protagonitzada per diversos activistes en relació al judici previst per al pròxim 16 de gener en relació a les mobilitzacions fetes en el marc de la vaga general de 29 de març de 2012 i a la intervenció d’un piquet.

Arran d’aquesta acció, els Mossos d’Esquadra van citar a declarar diverses persones entre les quals hi ha aquest periodista a qui la policia catalana li atribueix participació en els fets en lloc de ser-hi com a informador. Rodríguez atribueix la situació «a la mala fe d’algú dins de la policia catalana que deu intentar fer-me passar per manifestant».

El Corte Inglés va denunciar l’acció del 2 de novembre i les diligències prèvies han recaigut en el Jutjat d’Instrucció número 1 de Barcelona. Aquest procediment ha derivat en identificacions i declaracions davant els Mossos. El periodista, com altres de les persones investigades, ha estat denunciat pel centre comercial per «intentar mitjançant accions coercitives» en l’acció del 2 de novembre (després n’hi ha hagut altres) que l’empresa es retiri d’un procés judicial, en relació als fets vinculats amb el 29-M. Rodríguez critica que la seva advocada no ha pogut accedir al sumari i «per tant, a hores d’ara encara no sabem en què es basen les acusacions del delicte que se m’atribueix».

Aquesta situació ha provocat crítiques professionals. L’SPC s’ha dirigit a Jesús Rodríguez per mostrar-li la seva solidaritat. El Grup de Periodistes Ramon Barnils ha emès un comunicat en el qual denuncia «la vulneració del dret a la informació que representen les acusacions i demana als Mossos d’Esquadra que rectifiquin i arxivin la citació al periodista. Els cossos policials han de ser garants del dret a la informació i no, com ha passat, una arma coercitiva per exercir pressió contra els periodistes i els mitjans».