El Sindicat de Periodistes de Catalunya/Sindicat de Professionals de la Comunicació es solidaritza amb la companya i col•lega Purificació González i amb el seu mitjà, CatalunyaPress, arran de la interpel•lació que va rebre ahir per part del Secretari de Comunicació de Govern, Josep Martí, després de la roda de premsa al Palau de la Generalitat. La companya havia preguntat al portaveu del Govern, Francesc Homs, si el Govern es plantejava traslladar a la CCMA la dinàmica empresa als mitjans de comunicació que depenen de la Diputació de Barcelona, que de moment ha comportat el tancament de lamalla.cat i l’acomiadament dels seus treballadors i que es planteja la unificació de COM Ràdio i la XAL, amb la previsible pèrdua de nous llocs de treball.

El Secretari de Comunicació, Josep Martí, va comentar a la companya, un cop acabada la roda de premsa, que més que preguntes feia mítings, que no sabia fer la seva feina o que el seu to no era professional. No cal dir que si es confirmen tots els extrems, es tracta d’una ingerència totalment inadequada, fora de lloc i totalment lesiva respecte del dret a la informació i a la llibertat professional dels periodistes. I susceptible de ser interpretada com una pressió intolerable del poder polític, que desautoritzaria de ple el responsable de la comunicació a Catalunya.

Esperem que hagi estat només un error i que els fets no siguin demostratius d’un tarannà i una manera de fer que identifiqui l’opinió personal o la posició política pròpia amb la necessitat d’aconsellar als professionals de la informació què i com han de preguntar.

En tot cas, i com a sindicat, considerem del tot pertinents les preguntes que va fer la companya, perquè és gran la preocupació entre els treballadors dels mitjans de comunicació públics de Catalunya sobre el seu futur, i amb més raó observant els pactes reiterats de CiU amb el PP, mai destacat en la seva defensa ni en la seva missió de servei públic i de normalització de la llengua i la cultura catalanes.

Barcelona, 5 de juliol de 2012