El Sindicat de Periodistes d’Andalusia (SPA) mostra el seu més enèrgica repulsa per l’agressió soferta pel fotògraf andalús Rafael Marchante a mans de set policies de les forces auxiliars del Marroc a Rabat. Rafael Marchante, corresponsal de l’agencia Reuters al Magrib, va ser agredit pels agents mentre realitzava la cobertura informativa d’una manifestació pels carrers de la capital marroquina. Aquest incident, que se suma a altres similars registrats en els últims mesos, així com les accions contra diversos mitjans de comunicació del Marroc, posen de manifest la preocupant reculada de la llibertat d’informació en aquell país, així com la pèrdua de seguretat que pateixen els periodistes tant autòctons, com els corresponsals estrangers, i especialment els espanyols.

A més de manifestar la nostra repulsa i denúncia de les condicions de treball dels informadors al Marroc, des de l’SPA ens posem a la disposició del company agredit. Així mateix iniciarem un seguit d’accions perquè quedi palesa la nostra preocupació i desig que aquest tipus d’accions no es tornin a repetir. L’SPA sol·licitarà al Regne del Marroc explicacions pel succeït a través de la seva ambaixada a Espanya i demanarà al govern espanyol i a l’andalús que exigeixin davant El Marroc la garantia que els periodistes i fotògrafs puguin realitzar el seu treball amb la completa seguretat de la seva integritat física fora de qualsevol pressió o assetjament del govern marroquí.

Per a això, l’SPA inicia una recollida de signatures de tots els professionals de la informació d’Andalusia i Espanya per a lliurar la pròxima setmana juntament amb els escrits als governs marroquí, espanyol i andalús.

Màlaga, a 23 de maig de 2008