Dos fotoperiodistes d’El 9 Nou i la Revista del Vallès han presentat denúncia per les agressions patides la nit del 27de maig al centre de Granollers. Les agressions es van produir durant les celebracions de la victòria del FC Barcelona a la final de la Champions.

Els fets més greus es van produir a la plaça Serrat i Bonastre, prop de l’estació de Granollers Centre quan un grup de persones va aprofitar la gran concentració per robar mercaderia i destrossar l’aparador d’un centre comercial. La policia va intervenir i va detenir cinc persones.

En el decurs d’aquests incidents van ser agredits els fotoperiodistes locals Ramon Ferrandis i Xavier Solanas.

L’Associació de Professionals de la Comunicació del Vallès Oriental (ACPVO) ha expressat la seva solidaritat professional i personal amb els dos companys agredits i criden l’atenció “sobre la seva feina, especialment complicada en determinats moments i, com hem vist, no exempta de riscos”. L’Associació recorda que els fotoperiodistes es troben en primera línia de la notícia “per deixar constància gràfica d’uns incidents que, d’altra banda, ens haurien d’avergonyir com a societat”.

El SPC se solidaritza amb els companys agredits i en una nota enviada a l’ACPVO afirma que “en aquest tipus de celebracions sempre hi ha individus aliens a ella que volen aprofitar la impunitat que ofereix l’aglomeració per desvirtuar la festa, sigui quina sigui el caràcter d’aquesta. L’agressió als professionals de la informació, però, sempre té el mateix objectiu: no deixar explicar a la ciutadania la realitat del que passa”.

El Sindicat de Periodistes de Catalunya exigeix a les autoritats que “investiguin els fets i identifiquin la identitat dels responsables” alhora que donen suport a totes les accions que tant els companys agredits com l’ACPVO vulguin impulsar.