Article publicat pel secretari general de la Federació de Sindicats de Periodistes (FeSP), Dardo Gómez, a El Observador.com

Sota el títol Ajudes, tal vegada… Regals, per què? publicat al digital El Observador, el periodista i secretari general de la FeSP, Dardo Gómez, afirma que “les ajudes que el Govern està disposat a concedir a la premsa no poden ser un obsequi graciós per als seus accionistes”, assenyala que “seria prudent que la nostra generosa administració de l’Estat (i alguna autonòmica a les portes de la qual també estan cridant empresaris locals) pensessin a convertir aquest regal en autèntiques ajudes per al sector. És a dir, que siguin diners d’obligada aplicació en programes de millora de les empreses que demostrin, de forma documentada, que ho necessiten i que presentin plans de viabilitat i/o desenvolupament”.

Així mateix, assenyala que “no només es tracta de gastar en equipaments. En aquests moments, gran part de la viabilitat econòmica de la premsa passa per recuperar la fiabilitat de la seva informació, la qualitat dels seus continguts, la confiança dels seus lectors i el respecte social. No passa només per canviar els mobles, cal netejar la casa de mals hàbits i reconvertir-la en un espai decent on es pugui albergar el periodisme que tenen l’obligació d’oferir”.
D’altra banda, dirigint-se a la vicepresidenta del Govern central, que estaria tractant la possibilitat d’aquestes ajudes, li suggereix diverses contraprestacions per a assegurar l’estabilitat de les empreses i la millora de la qualitat de la informació que se’ls hauria d’exigir. Entre elles l’estabilitat en l’ocupació i la regulació laboral i professional dels treballadors de la informació.

A l’article, Dardo Gómez acaba assenyalant que “si no s’exigeixen contraprestacions i es concedeix una aportació graciosa de l’Estat, molts pensarem que el Govern central està cedint a algun tipus de pressió dels mitjans o, potser pitjor, que pretén guanyar-se voluntats dintre del sector.”

Pots llegir l’article sencer a: