Gairebé 150 professionals han perdut la feina a la demarcació de Tarragona en el darrer any

El Sindicat de Periodistes de Catalunya / Sindicat de Professionals de la Comunicació a la demarcació de Tarragona denuncia els darrers set acomiadaments que s’han produït, en el dia d’avui, a Tarragona Ràdio, cinc dels quals són professionals de la redacció.

Una informació que es confirma després d’un malestar general pels continus rumors i molt de neguit pels treballadors de l’Empresa Municipal de Mitjans de Comunicació de Tarragona.

L’SPC manifesta la més profunda preocupació davant la desenfrenada sagnia d’acomiadaments, en forma de reestructuració de les redaccions, basada exclusivament en criteris economicistes i en una flagrant manca de respecte pel dret de la informació i llibertat de premsa.

L’SPC desconeix el criteri emprat per dispensar els serveis dels professionals ara acomiadats i no accepta que l’actual crisi econòmica sigui l’excusa perfecta per “aprimar” plantilles i “desfer-se” de professionals veterans. Una actitud que contribueix a l’empobriment de la informació local.

El sindicat se solidaritza amb tots i cadascú dels professionals acomiadats i donarà el suport que s’estimi convenient a les accions que els companys vulguin emprendre.

L’SPC recorda que l’Ajuntament de Tarragona té l’obligació de vetllar per la legalitat, condicions de treball, qualitat i pluralisme dels mitjans públics.

El panorama periodístic és preocupant i angoixós. L’amenaça permanent d’acomiadament i la pressió psicològica i empresarial sobre els periodistes, juntament amb la instrumentalització política, poden ferir de mort un periodisme independent, plural i de qualitat. Aquests ingredients debiliten el paper constitucional atorgat als mitjans de comunicació.

En el darrer any, a les comarques de Tarragona, uns 150 de professionals de la informació han perdut el seu lloc de treball i molts altres estan en perill.

La por a perdre la feina contribueix, malauradament, a què empresaris sense escrúpols puguin prendre decisions unilaterals, provocant víctimes que les pateixen amb impotència i en silenci.

El sindicat denuncia el sentiment de por existent en algunes redaccions, la qual cosa condiciona i coacciona la llibertat periodística i afecta, sens dubte, la qualitat del treball i les condicions laborals dignes.

13 de setembre de 2012