El Sindicat de Periodistes de Catalunya / Sindicat de Professionals de la Comunicació (SPC) celebra conjuntament l’1 de Maig –Dia Internacional del Treball– i el 3 de Maig –Dia Mundial de la Llibertat de Premsa– perquè ho considera les dues cares de la mateixa moneda: un periodista precari molt difícilment podrà ser un periodista lliure i independent. I aquest any no podia ser diferent. I l’SPC fa una crida als treballadors de la informació i a la ciutadania a participar en les mobilitzacions en defensa d’un treball digne i del dret a la informació.

El sindicat participarà en les manifestacions per a l’1 de Maig i amb altres organitzacions del sector convoca per al pròxim dissabte 6 de maig un acte en defensa de les dues qüestions. Consistirà en un debat sobre els temes més importants que la professió té ara sobre la taula i que té per lema «Per un periodisme ni al dictat ni mal pagat». Està organitzat conjuntament amb l’Associació de Dones Periodistes de Catalunya (ADPC), el Grup de Periodistes Ramon Barnils (GPRB), SomAtents i SPC.

Es farà a la Casa de la Premsa, a l’Avinguda Rius i Taulet, 5; l’antic edifici que a l’Exposició Universal de Barcelona de l’any 1929 va acollir la feina dels periodistes que la cobrien i sobre el qual hi ha un projecte compartit entre els veïns del barri i algunes organitzacions de periodistes.

1 i 3 de Maig
Dia Internacional del Treball
Dia Mundial de la Llibertat de Premsa

DEBAT:
Per un periodisme ni al dictat ni mal pagat

• La selva laboral del periodisme
• El descrèdit dels mitjans de comunicació. La responsabilitat social i ètica dels periodistes
• Per un periodisme no sexista. La lluita contra els estereotips discriminatoris
• Cal regular la informació? Sí o no?

Entitats organitzadores:
Associació de Dones Periodistes de Catalunya (ADPC)
Grup de Periodistes Ramon Barnils (GPRB)
Sindicat de Periodistes de Catalunya / Sindicat de Professionals de la Comunicació (SPC)
SomAtents

Dia: 6 de maig de 2017
Lloc: Casa de la Premsa, Av. Rius i Taulet, 5
Transport públic: Metro: Plaça Espanya (Línies 1 i 3). Bus: 55, 150
Hora: 11.00 hores. Inici sessió