Per al pròxim 3 de maig, a les 18.30, les entitats que formen part de la Comissió Periodigne, han organitzat un diàleg entre professionals per commemorar l’1 de Maig –Dia Internacional del Treball– i el 3 de Maig, Dia Mundial de la Llibertat de Premsa, dues dates que per al periodisme són les dues cares de la mateixa moneda. Aquest diàleg es farà per videoconferència, a través de la plataforma zoom. Per participar-hi cal inscriure’s prèviament a través de la web www.periodigne.cat/el-virus-de-la-precarietat, facilitant l’adreça electrònica a la qual s’enviarà l’enllaç per poder accedir a la trobada.

La sessió consistirà en un diàleg entre els periodistes Michele Catanzaro, especialista en informació sobre ciència a El Periódico on hi treballa com a professional a la peça; i Sandra Vicente, professional també a la peça que col·labora amb diversos mitjans. Amb ells també intervindran representants de les entitats que integren la Comissió Periodigne. Aquestes són l’Associació de Dones Periodistes de Catalunya (ADPC), la Comissió 8-M de periodistes i comunicadores, el Grup de Periodistes Ramon Barnils (GPRB), el Sindicat de Periodistes de Catalunya / Sindicat de Professionals de la Comunicació (SPC), Solidaritat i Comunicació (SICOM), i la Xarxa Europea de Dones Periodites (XEDP). La periodista Laia Serra Valls farà de moderadora.

Amb aquest acte, al marge de la commemoració de les dues dates esmentades, les entitats organitzadores volen seguir treballant conjuntament en defensa de la professió periodística en iniciatives que pretenen difondre entre els i les periodistes les seves propostes per millorar el sector de la informació i la comunicació. Aquestes estan en el pentadecàleg 15 accions per a un periodisme digne, aprovat en l’Assemblea Oberta de la Professió celebrada l’11 de novembre de 2017 a la Casa de la Premsa de Barcelona. Amb aquest diàleg no pretén discutir l’estat de la professió, prou debatut en aquesta assemblea i altres actes similars, sinó estudiar com difondre les reivindicacions d’aquest pentadecàleg i exigir que siguin ateses per les administracions a les quals pertoqui aplicar les mesures que es reclamen.

El Vius de la Precarietat
Periodistes en temps de pandèmia
Sessió en línia
Dia: Dilluns, 3 de maig
Hora: 18.30 hores
Lloc: Plataforma Zoom. Cal inscriure-s’hi a través de la pàgina web www.periodigne.cat
Diàleg entre: MIchele Catanzaro i Sandra Vicente, periodistes freelance
Modera: Laia Serra Valls
Organitza: Comissió Periodigne

Sense un periodisme digne no hi ha una ciutadania lliure