El comitè d’empresa d’El Periódico de Catalunya ha formalitzat una convocatòria de vaga de vuit dies que començaran a partir del divendres 23 de març i finalitzaran el divendres 6 d’abril. La convocatòria, segons informa el comitè en el seu blog, respon a l’anunci que va fer el comitè de reservar els últims 15 dies de negociació de l’ERO de 177 acomiadaments per dur a terme les aturades.

La plantilla convocada a la vaga s’eleva a 400 treballadors de Barcelona i Madrid que inclouen les plantilles de la redacció d’El Periódico així com dels departaments de publicitat, administració, sistemes informàtics i logística. El calendari de dies de vaga que s’inicia el 23 de març continuarà els dies 26, 27 i 28 de març i el 3, 4, 5 i 6 d’abril, un dia abans que finalitzi el període de consultes d’un mes.

Els treballadors del rotatiu han realitzat aquesta tarda una assemblea per analitzar l’evolució de la negociació i per preparar la vaga contra l’agressió més gran soferta per la plantilla en els 40 anys d’història del diari que va fundar el difunt Antonio Asensio Pizarro. L’assemblea ha continuat al carrer, on s’ha escenificat l’efecte de l’ERO que pretén aniquilar a gairebé la meitat dels treballadors. També s’ha iniciat la votació secreta sobre la proposta d’assemblea que acabarà aquest dijous 22 de març. Després, el comitè farà públic el resultat de la votació.

La cúpula de Grupo Zeta, encapçalada pel seu fill Antonio Asensio Mosbah i Agustín Cordó (conseller delegat) i Conrado Carnal (director general), manté el mateix objectiu de 177 acomiadaments manifestat fa més de dos mesos i no ha presentat ni una sola mesura per pal·liar els efectes de l’ERO, tal com l’obliga l’Estatut dels Treballadors.

Des d’aquesta setmana, la negociació s’ha traslladat a les oficines del Departament de Treball de la Generalitat amb la mediació d’un inspector, encara que la companyia segueix mostrant una nul·la voluntat d’arribar a un acord en mantenir les seves posicions maximalistes. La part social ha lliurat un escrit d’al·legacions a l’inspector en el qual manifesta els nombrosos defectes de forma i de procediment de l’Expedient i la manca de justificació dels acomiadaments per falta de causes reals.