El Sindicat de Professionals de la Informació de La Rioja (SPIR) ha fet públic un comunicat en què afirma haver rebut “amb estupor” la notícia publicada fa uns dies segons la qual el grup Vocento “presumeix” d’haver augmentat un 26 per cent el seu EBDITA (beneficis abans d’impostos, interessos, depreciació i amortització) a l’arribar als 37 milions d’euros en 2009.

Aquest sindicat afirma que “es tracta d’un nou desvergonyiment per part de l’empresa, si tenim en compte que al desembre va acomiadar set persones de Rioja Televisió (TVR), al febrer a vuit de la seu riojana de Servicios Redaccionales Bilbaínos (SRB) i que actualment està desmantellant la delegació del diari El Correo” on ha fet un “violent reajustament” de la plantilla a La Rioja, amb dos trasllats, dos prejubilacions i l’acomiadament del seu corresponsal fins ara a Rioja Baja.

L’SPIR exigeix al govern de La Rioja que, en compliment de l’Acord de Productivitat i Ocupació (ASPER), “demani explicacions a una empresa que, rebent fons governamentals, deixa als professionals al carrer i després presumeix de beneficis empresarials”.

A la informació publicada a La Rioja, el grup reconeix que “en un context difícil per al sector dels mitjans, Vocento manté una sòlida posició financera, amb un efectiu de més de 125 milions d’euros i un endeutament financer net de 75 milions”.

Si aquesta sòlida posició financera és certa, i segur que ho és ja que en cas contrari no es publicaria, l’SPIR exigeix que els companys acomiadats tornin als seus llocs de treball. No es pot acceptar que una empresa “amb un benefici net de 9,1 milions d’euros” (segons la mateixa informació) pugui al•legar motius econòmics per desfer-se dels seus treballadors.