Els treballadors de Cre-a han passat d’aturades puntuals a una vaga indefinida per l’aplicació del cinquè Expedient de Regulació d’Ocupació presentat per l’empresa i que suposa l’acomiadament de nou treballadors.

Al taller d’impressió del Grup Godó, a més de La Vanguardia, s’imprimeix l’Ara, el Mundo Deportivo i fins la seva separació el Què. Precisament, l’empresa ha al•legat causes productives derivades del tancament del diari gratuït per presentar aquest ERO.

Les vagues puntuals que fins ara han fet els treballadors ha provocat que algunes edicions de La Vanguardia hagin sortit amb molt poques fotografies a color i retards en la distribució a quioscos i subscriptors.

El comitè d’empresa de Cre-a denuncia que hi ha un ERO previst per fer fora 29 dels 100 treballadors actuals però la direcció, a més, pretén aplicar una reducció horària i salarial per a una quarta part de la plantilla, uns 24 treballadors. També vol imposar un calendari laboral en que es treballin set dies per descansar els set següents, sense vacances, el que incompliria obertament el conveni laboral vigent.

El comitè també recorda que l’any 2011 el Grup Godó va obtenir beneficis superiors als 7,3 milions d’euros i subvencions de la Generalitat de Catalunya per valor de 8,2 milions d’euros.