La justícia ha donat la raó als quatre treballadors del programa de Barcelona TV El Pla B que van demandar Informació i Comunicació de Barcelona (ICB), l’empresa pública que gestiona BTV i Antena Local (la productora a través de la qual estaven subcontractats), per cessió il·legal de treballadors. Segons informen els treballadors de BTV en el seu blog, la sentència del Jutjat Social núm. 14 de Barcelona obliga a incorporar-los a la plantilla d’ICB i pagar-los la diferència entre el sou que percebien i el que els correspon com a treballadors de la societat municipal, amb un 10 % afegit d’interessos.

ICB i Antena Local tenen cinc dies per recórrer la sentència. Pel que fa a la societat municipal, el govern de la ciutat ha expressat en reiterades ocasions la voluntat de no presentar cap mena de recurs contra les sentències que reconeguin aquesta cessió il·legal de treballadors. Els treballadors de BTV esperen que el consell d’administració d’ICB faci cas d’aquest criteri ara presidit per Josep Maria Carbonell i del qual també formen part Carles Bosch, Carles Nieto, Isona Passola i Vicenç Villatoro.

La nota dels treballadors de BTV conclou dient que «els companys i companyes d’El Pla B van ser els primers a denunciar, l’any passat, la situació de cessió il·legal de treballadors a BTV. Des de llavors, prop de 60 treballadors dels serveis informatius i tècnics subcontractats per la productora BCN Audiovisual, del grup Lavínia, han presentat també demandes similars. El judici o judicis corresponents se celebraran durant l’any vinent i podrien acabar forçant el canvi de model en la gestió de la plantilla de BTV, durant anys subcontractada a través de concessions i concursos públics. Ha començat a quedar demostrat que aquestes externalitzacions no són legals. Per tant, ara toca treballar amb tots els responsables d’ICB i del consistori per fer cas de la justícia i garantir la contractació estable i directa de la plantilla dels mitjans públics municipals.» Aquesta reivindicació de la plantilla de la televisió municipal de Barcelona ha estat sempre assumida per l’SPC que en les darreres eleccions municipals ja va demanar als diferents candidats a l’alcaldia que s’hi comprometessin.