El 16 d’abril s’inaugura a Piera una exposició en record i homenatge al dibuixant i il·lustrador Pierino (1951-2015), que va morir l’estiu passat a l’Argentina. La mostra recull alguns dels seus millors treballs que van aparèixer en diverses publicacions o que formen part de la seva col·lecció particular. La sala d’exposicions de Piera –ciutat on vivia en els darrers anys– acull la mostra que romandrà oberta fins al pròxim 30 d’abril.

Ricardo Alfredo Gallucci Comisso, conegut com a Pierino, des de la seva Argentina natal, es va establir a Barcelona el 1971. L’àlias de Pierino li venia del fet que el seu pare era un afeccionat del Boca Juniors on Pierino González era una de les seves grans estrelles als anys cinquanta, un dels jugadors més habilidosos de l’equip. Pierino Gallucci havia col·laborat en publicacions com El Papus, El Triangle, El Burladero (antic suplement satíric de La Vanguardia), Hara Kiri, El Cuervo, La Judía Verde, Humor Guarro, Barzelona Comic. Dibuixant, il·lustrador, caricaturista, es caracteritzava pel seu humor punyent i descarnat. I en no fallar mai en les seves entregues.

L’exposició és una iniciativa de la seva companya Dacil Zurita. Un dels seus millors amics, el dibuixant Lluís Recasens –l’Avi–, deia d’ell que «va ser fins al final un enamorat de viure. Dibuixava, pintava, cantava per gaudir. I quan una cosa no el feia gaudir, deixava d’interessar-li.». També mantenia relació amb els companys d’El Triangle –amb qui va compartir moltes de les experiències viscudes –com mostra la fotografia que reproduïm feta per ell mateix en plan selfie antic– i patides al setmanari, una representació dels quals assisteixen a la inauguració de la mostra.