Un magistrat de Brussel·les va arxivar el 6 de gener passat, per falta de proves, una denúncia per suborn feta pel Gabinet Antifrau de la Unió Europea (OLAF) contra el periodista Hans-Martin Tillack, segons ha revelat el seu advocat en una conferència informativa realitzada a la capital belga. La decisió judicial ha estat aplaudida per la Federació Europea de Periodistes (FEP) que ha criticat l’actuació de la Comissió Europea «d’haver intentat mitjançant acusacions sense sentit desacreditar un periodista, la seva actuació i la seva feina» en el marc d’un procés que a més d’intentar descobrir una font informativa, pretenia «intimidar el reporter i limitar la seva tasca d’investigació sobre la corrupció a les institucions comunitàries».

El secretari general de la FEP, Aidan White, ha exigit que «se sàpiga tota la veritat sobre com i perquè van ser fetes aquestes denúncies. Cal fer una investigació independent. Qui va errar i qui va actuar irresponsablement ha d’assumir les responsabilitats que s’escaiguin i és necessari que es presentin disculpes per aquesta vergonyosa història de política i de policia»

Hans-Martin Tillack, corresponsal a Brussel·les de la publicació alemanya Stern, va ser acusat l’any 2002 de subornar un funcionari europeu. La policia belga va fer registres a casa seva i al despatx incautant documents, telèfons i material informàtic del periodista. Al 2007, el Tribunal Europeu dels Drets Humans va condemnar l’actuació de les autoritats dient que es va infringir el dret dels periodistes al secret professional i va condemnar al pagament d’una indemnització de 40.000 euros per danys materials i de 10.000 euros per danys morals.