Treballadors del sector de la comunicació han posat de manifest la importància de sonar suport a la vaga general del 29 de març contra la reforma laboral aprovada pel Govern del PP i contra les retallades socials i laborals que imposa el Govern de CiU a Catalunya.

En un acte celebrat al Col•legi de Periodistes de Catalunya, els assistents han evidenciat la forta situació de precarietat laboral que viu el sector de la comunicació que pateix una doble crisi, la caiguda lliure de la publicitat i la crisi econòmica general.

La periodista d’El País Milagros Pérez Oliva ha presentat l’acte i ha exposat la difícil situació que viu la professió periodística i els mitjans de comunicació en general i el complicat futur que els espera. La taula ha comptat amb la participació de Joan Carles Gallego de CCOO, Pau Ayuso d’UGT, Ramon Espuny de l’SPC i Pere Monés de la UPIFC. Tots ells han explicat les moltes raons per les que els treballadors dels mitjans de comunicació han de secundar la vaga del 29-M, exercint el seu dret constitucional de vaga que no ha d’entrar en contradicció amb el dret a la informació preservat pels acords de serveis mínims pactats a les empreses públiques del sector de la comunicació.

En el marc d’aquest acte s’ha fet públic un manifest de suport a la vaga signat per CCOO, UGT, SPC i UPIFC, i també s’ha destacat que a les redaccions i tallers dels diaris impresos la vaga es farà des de les 7 h del dia 28 i fins a les 7 h de l’endemà, amb l’objectiu que el dia 29 no hi hagi premsa escrita als quioscos.