El comitè d’empresa d’Edicions Primera Plana ha fet públic un comunicat en el qual anuncia noves mobilitzacions vaga general els dies 10 i 11 d’abril i dos dies de vaga de signatures, per protestar contra l’anunci fet per l’empresa de tancar la rotativa del grup i acomiadar 102 treballadors.

Aquestes mobilitzacions, segons el comunicat “es durien a terme si l’empresa persisteix en la seva actitud de tancar-se a la negociació i de no presentar cap proposta alternativa acceptable davant la plantejada per la representació dels treballadors en el procés de mediació”.

Les mobilitzacions es van decidir per una majoria aclaparadora en una votació secreta en la qual van participar la plantilla i l’staff de la companyia. El comunicat del comitè d’empresa d’Edicions Primera Plana aclareix que “la participació de l’staff en la votació s’ha degut a la insistència del director d’El Periódico i que, malgrat tractar-se de personal no afectat pel Conveni Intercentres ni estar representat pel Comitè d’EPP, aquest ha accedit a comptabilitzar els seus vots conjuntament amb els de la plantilla per evitar polèmiques estèrils”.

Abans de Setmana Santa ja es van produir diverses mobilitzacions i una vaga a El Periódico i a la rotativa que va ser secundada pel 90% de la plantilla.

Mentrestant, les negociacions amb l’empresa continuen, amb la mediació de la Generalitat, per tal d’evitar el tancament de la rotativa de Parets tot i que no es produeixen avanços significatius. El comitè d’empresa ha posat sobre la taula diverses propostes que inclouen baixes voluntàries, un ERO temporal i altres mesures que comportaven un estalvi de més d’un milió d’euros i que no han estat acceptades per l’empresa.

D’altra banda, els treballadors han rebut el suport dels grups parlamentaris de CiU, PSC, ERC, ICV, Ciutadans i CUP.