El pròxim 24 d’octubre es realitzarà a la sala d’actes de l’Ajuntament de Tarragona la primera de les celebracions que l’SPC farà per commemorar el seu XX aniversari. A partir de les 19.00 hores hi haurà una taula rodona en la qual participaran Francesc Fàbregas, director d’El Vallenc; Jordi Pazos, extreballador de la ràdio i la televisió municipals de Cambrils; Ramon Espuny, president de l’SPC i Francisco Zapater, Conseller de Relacions Ciutadanes i d’Universitats de l’Ajuntament de Tarragona, que presidirà l’acte. Hem convidat a d’altres companys i companyes, expressió de la professió en aquests vint anys, especialment aquells que han patit i pateixen en carn pròpia els estralls de la crisi que pateix el sector de la comunicació, el segon –després de la construcció– que més destrucció d’ocupació en percentatge ha registrat en el conjunt de l’Estat.

La segona cita és l’acte lúdico-institucional que farem a Barcelona, el dilluns 11 de novembre. Això es farà al bar Jazz Petit, al carrer Encarnació 143 (a Gràcia, a prop de les estacions de metro de la Línia IV de Joanic i d’Alfons X). La celebració començarà a partir de les vuit del vespre. En el decurs de la vetllada hi haurà les intervencions dels convidats i dels nostres representants institucionals d’ara i d’abans i confiem que sigui un moment de trobada i de festa per celebrar que tot i els difícils moments que viu la nostra professió, la tasca desenvolupada en aquests vint anys ha estat essencial per al nostre sector. En els pròxims dies ja anirem donant més detalls però de moment l’SPC demana als companys i companyes que vulguin acompanyar-nos en aquesta celebració, que es guardin aquesta data a l’agenda-.

Al mateix temps, pròximament i en una data encara pendent de confirmar, inaugurarem a la seu del Col·legi de Periodistes la mostra fotogràfica Memorial Lluís Diez –en memòria del company traspassat fa uns pocs mesos i que va contribuir de manera decisiva des dels seus inicis al creixement del nostre sindicat–, formada per treballs de fotoperiodistes del nostre sindicat i que després es desplaçarà per diferents indrets de Catalunya. Igualment tenim previstos actes, també pendents d’acabar de confirmar les dates, a Girona, Lleida i Tortosa on preveiem aportar també la mostra fotogràfica.

El Sindicat de Periodistes de Catalunya (SPC) va néixer els dies 19 i 20 de juny de 1993 en el marc del Congrés Constituent celebrat a Barcelona, en el centre cívic de les Cotxeres de Sants. En el VI Congrés, el 25 d’abril de 2009, l’organització va passar a denominar-se Sindicat de Periodistes de Catalunya / Sindicat de Professionals de la Comunicació (SPC). En aquests vint anys s’ha convertit en un referent imprescindible a la professió, assolint més d’un cententar de membres de comitès d’empresa i delegats de personal en els mitjans de comunicació catalans.