La FeSP condemna els atacs a Infolibre.es i altres digitals i demana al Govern central que actuï per impedir aquests atemptats contra el dret a la informació de la ciutadania.

La Federació de Sindicats de Periodistes (FeSP) condemna i rebutja amb tota rotunditat els atacs informàtics que han patit en els últims dies els diaris digitals “infoLibre.es”, “Diagonal“, “La directa” i el portal “Kaos en la red“, així com els perpetrats contra qualsevol altra capçalera, perquè han impedit que facilitin als seus lectors la informació a què tenen dret.

Dimecres passat a la tarda, “infoLibre.es” va ser objecte del que es coneix com “un atac de denegació de serveis”, consistent a impedir l’accés dels lectors mitjançant l’enviament massiu de milions de sol•licituds. Abans van rebre un correu electrònic signat per “una coneguda organització ultradretana” -el nom de la qual no han facilitat a l’espera de la investigació judicial i policial-, en què els hi deien que estaven interessats que deixessin de publicar el diari.

Atacs similars es van produir dijous i diumenge, mantenint tancat l’accés dels lectors al diari durant diverses hores. En els últims temps també han patit agressions d’aquest tipus d’altres capçaleres digitals.

A més del greu perjudici que suposen per a aquests digitals i els seus treballadors, aquests atacs són un atemptat directe contra el dret fonamental a la informació de la ciutadania.

La Junta Executiva Federal de la FeSP demana al Govern central que posi en marxa tots els mitjans necessaris per evitar aquests atacs informàtics, i espera que les investigacions policials i judicials portin a la identificació dels autors el més aviat possible, perquè rebin la sanció que correspongui segons la llei.