Els treballadors de l’Agencia EFE votaran en referèndum les propostes de retallades salarials fetes per la direcció. El comitè intercentres no ha fixat la data de la consulta ja que està a l’espera d’una reunió amb la vicepresidenta primera del Govern central, Maria Teresa Fernández de la Vega.

A l’última reunió mantinguda amb la direcció, el comitè va demanar un parèntesi en la negociació a l’espera dels resultats de les dues consultes, petició a la qual va accedir, tot i que manté la convocatòria per al pròxim divendres davant el Servei Interconfederal de Mediació i Arbitratge (SIMA) per la decisió unilateral de la direcció de modificar substancialment les condicions de treball pel que fa als horaris.

Els representants dels treballadors volen una sortida a curt i mig termini que no impliqui retallades salarials i un pla de futur que garanteixi l’estabilitat de l’empresa. En el primer cas, han decidit convocar un referèndum per sotmetre a votació les dues últimes propostes presentades per la direcció; retallada salarial, proporcional segons els nivells, d’entre un 4,5% i un 8% per a tota la plantilla o modificació de la jornada laboral per a més de la meitat de la plantilla i supressió dels plusos corresponents per jornada partida i torn rotatori, més 30 acomiadaments.

La consulta encara no té data fixada perquè el comitè intercentres ha demanat una reunió amb la vicepresidenta del Govern central per exposar-li les inquietuds dels treballadors d’aquesta empresa pública, adscrita a la SEPI. També vol dades directes sobre el futur de l’Agencia EFE, tant pel que fa a la crisi general com davant la provocada per la situació econòmica financera i professional de l’empresa. El Govern central no ha abordat encara l’elaboració d’un estatut que doti a l’agencia d’estabilitat, també econòmica, com es va comprometre.