Avui s’ha celebrat davant la seu d’El Periódico a Barcelona la 13a. concentració per demanar l’alliberament de Marc Marginedas, segrestat a Síria el 4 de setembre passat. També hi ha hagut accions similars davant les seus del rotatiu a Madrid i d’El Periódico de Aragón, a Saragossa. En la d’avui, hi ha intervingut el cineasta i periodista Albert Solé, que va tramar una gran amistat amb Marginedas quan tots dos van coincidir, ja fa uns anys, de becaris a El Periódico. Solé ha mostrat el seu convenciment que quan Marc torni «mantindrà encara més forts els seus dos grans compromisos: el primer amb un periodisme veraç al servei del dret a la informació de la ciutadania i el segon el seu amor pels països àrabs». Com en la setmana anterior, s’ha recordat el periodista d’El Mundo Javier Espinosa i el fotògraf freelance Ricard Garcia Vilanova, segrestats també a Síria el 16 de setembre passat, així com els més de 50 professionals de la informació d’arreu del món que pateixen idèntica situació.

A la concentració s’ha tingut també un record per a la població civil siriana que encara està patint amb molta més cruesa els estralls de la guerra, com és el cas de la gran mortandat ocasionada pel bombardeig fet per l’exèrcit siri fa pocs dies sobre la ciutat d’Alepo i que ha ocasionat prop de vuitanta morts. Tot aquest drama coincideix amb la difusió per part de Reporters Sense Fronteres del balanç de víctimes periodistes en els diferents conflictes bèl·lics actius al planeta. Aquest 2013 hi ha hagut 71 periodistes i sis col·laboradors assassinats (un 20% menys que en l’any anterior), 826 periodistes detinguts (-6%), 2.169 agredits o amenaçats (+9%), 87 segrestats (+129%) i 87 que han hagut d’abandonar el seu país (+5%).

Els treballadors d’El Periódico i del Grup Z han convocat les properes concentracions per reclamar l’alliberament de Marc Marginedas així com de la resta d’informadors segrestats els dies 23 de desembre i 2 de gener, també a les 5 de la tarda