Els treballadors de Catalunya Ràdio han enviat una carta a diversos mitjans de comunicació en la qual expliquen els motius de les seves mobilitzacions contra les retallades que la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) els vol imposar. El text, firmat per 294 treballadors de la plantilla de l’emissora, és el següent:

«Diuen que els treballadors de Catalunya Ràdio som uns privilegiats. I és veritat: ho som. Ho som perquè fem una feina que ens agrada i perquè la fem des de l’emissora pública del país.

Però és evident que els qui ho diuen es refereixen a una altra cosa. Els nostres privilegis, afirmen, són cobrar sous estratosfèrics, tenir més vacances que ningú, venir a escalfar la cadira… Argumenten que per culpa nostra l’empresa és insostenible. I cal, diuen, aplicar-hi més la tisora. Mentrestant, hem d’aguantar que el director de TV3 continuï cobrant més que el president de la Generalitat, que el director de Catalunya Ràdio continuï cobrant tant com un conseller i que continuïn creant-se despatxos per a gent que no se sap quina feina fa però que manté el sou de sempre.

Som plenament conscients de les conseqüències de la crisi. És la nostra feina saber-ho i parlar-ne. Però una altra cosa ben diferent és utilitzar la crisi com a excusa per empobrir-nos a tots, com a treballadors i com a ràdio de servei públic. Ja hem perdut un 30% de capacitat adquisitiva i 260 companys de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals han estat acomiadats. No n’hi ha prou?

En quin calaix han amagat les nostres alternatives per reduir el dèficit? Per què no s’eliminen plusos per feines que ja no existeixen? Per què no s’eliminen els càrrecs duplicats i creats a mida per a antics directius? Per què ningú no es fa responsable de la mala gestió continuada i acumulada durant 30 anys? Per què cap partit polític no ha fet res per aturar-ho, malgrat que tots són conscients de la situació? Ho hem de pagar, una vegada més, de la nostra butxaca?

A la ràdio som 400 treballadors, sí. Repartits per tot Catalunya i el món. Omplim l’antena de quatre emissores: Catalunya Ràdio, Catalunya Informació, Catalunya Música i ICat.cat. 24 hores al dia, els 365 dies de l’any. I aquests “privilegiats” continuarem lluitant per defensar una ràdio pública que ens estimem i que considerem més necessària que mai.»