Continua el degoteig d’acomiadaments a les emissores de la Cadena Ser. Els dos últims han estat els del periodista Joan Sol, un històric de Ser Guadalajara on treballava des de fa 25 anys, i José Ángel Candel, de Ser Albacete.

El Comitè d’Empresa de Prisa Ràdio ha indicat que la plantilla sent “solidaritat, indignació, ràbia i, per què no dir-ho, impotència” en comprovar dia a dia “com es van apagant les veus de companys que ho han donat tot per aquesta professió i per aquesta casa”.

“Una empresa sense ànima perd la seva identitat, la seva credibilitat i es converteix en alguna cosa buida, sense res a oferir. I en aquest cas, la nostra ràdio es deu a milions d’oients que creuen en uns valors que, per desgràcia, ja no representem, que s’identifiquen amb uns principis que ja no reflectim”, afegeix el Comitè d’Empresa.

El Grup Prisa Ràdio ha acomiadat en l’últim any a un centenar de treballadors, la major part amb molts anys d’antiguitat a l’empresa i periodistes de reconegut prestigi, en un degoteig continu per no haver de presentar un Expedient de Regulació d’Ocupació.

La companyia ha dut a terme aquests acomiadaments malgrat que, al març de 2014, la plantilla va acceptar una rebaixa salarial d’entre el 3% i el 6,5%, la renúncia a cobrar l’increment de l’IPC de diversos anys que havien guanyat per sentència i la congelació de l’antiguitat i altres increments previstos en el conveni col·lectiu.