Més del 90% dels treballadors d’El Periódico de Catalunya estan secundant avui la convocatòria de vaga aprovada per l’assemblea del rotatiu. L’aturada s’ha desenvolupat amb plena normalitat fins que el director del rotatiu, Enric Hernández, ha començat a enviar missatges a algunes persones que ocupen llocs clau en l’elaboració del diari perquè es reincorporessin a la feina. Aquestes pressions, segons ha denunciat el comitè d’empresa en una assemblea informativa celebrada aquesta tarda a la porta del diari, ha consistit en missatges de mòbil i trucades a aquestes persones dient-los que d’aquesta manera podrien minimitzar els efectes de l’ERO a les seves seccions. Des del comitè es titllen aquests comentaris del director de «mentides, ja que ell no té cap potestat en la negociació de l’expedient i només és l’alta direcció qui pren decisions».

Les converses entre empresa i representants dels treballadors s’han estat desenvolupant al llarg de tot el dia a la seu del departament de Treball del carrer Albareda. És previsible que s’allarguin fins avançada la nit. De tota manera, fins ara encara no hi ha hagut grans progressos perquè, segons informa el comitè, les propostes de la direcció de Grupo Zeta només ofereixen rebaixes molt mínimes en el nombre d’afectats (12 contra 177 persones afectades de sortida) i a canvi de consolidar rebaixes salarials.

Demà dissabte dia 7 acaba el termini del període de consultes de l’ERO i per aquesta raó s’està intentant un acord que en aquests moments encara sembla prou lluny. L’SPC ha mostrat el seu suport als treballadors d’El Periódico de Catalunya i ha participat en les concentracions que els darrers dies hi ha hagut a la porta del rotatiu.