El comitè d’empresa de TVC ha fet pública una nota per protestar contra l’anunci de la direcció de la CCMA de rebaixar un 5% dels sous dels treballadors de les empreses de la Corporació durant dos anys a canvi del manteniment dels llocs de treball.

La nota afirma que “a TVC aquesta pretensió significa que no pagaran el 2’3% del sou anual del 2010 que havíem de cobrar a la paga de març i a més volen que els treballadors acceptem una rebaixa del 2’7% sobre el sou anual del 2008”.

El comitè afirma que la direcció reconeix que no pot aplicar unilateralment la mesura ja que vulnera el principi de negociació col•lectiva però que “si no es pacta la retallada salarial no es podrà tirar endavant el projecte actual de servei públic amb tota la plantilla”.

Per al comitè aquesta proposta “és una provocació que s’afegeix a una congelació salarial imposada, arran de la qual ja es va exigir a la direcció transparència absoluta, que no estan complint i lluny d’això ha pres decisions que preocupen la plantilla”.

Les decisions que pren la direcció no garanteixen, segons el comunicat del comitè “la producció interna i els llocs de treball, ni extirpen les males pràctiques de gestió i de planificació, ni acaben amb els sous ocults de la direcció i d’altres protegits.

El comunicat conclou afirmant que “hores d’ara ens trobem davant d’un xantatge disfressat de petició de negociació”.

El pròxim dia 29 el comitè d’empresa de TVC mantindrà una nova reunió amb la direcció i ja s’ha convocat una assemblea dijous dia 31, al migdia.

Sant Joan Despí, 24 de març de 2011