Un dels fundadors de la revista El Jueves, Carlos Romeu Müller, Romeu, ens va deixar el darrer cap de setmana, a 73 anys. La seva trajectòria professional principal va ser la de dibuixant d’humor gràfic a diverses publicacions, com El País (des de la seva fundació fins al 2009), El Jueves, Por Favor, Interviú o Playboy, entre altres. Va tenir una faceta com a escriptor, i també com a escultor, serigrafista o pintor. Compartim el dolor de companys i companyes de professió –per a les quals va ser un referent– i de familiars i amistats.

Romeu també va col·laborar fa anys amb l’SPC en la primera iniciativa que el sindicat, conjuntament amb altres entitats del sector i de la societat civil, van impulsar per defensar el dret a la informació. Va ser a finals dels anys noranta i va consistir en la Plataforma per a la Democràcia Informativa, el manifest de la qual, batejat llavors com a Declaració de Barcelona, va ser redactat pel també malaguanyat Manuel Vázquez Montalbán. Romeu va aportar-hi la imatge gràfica de la campanya, que encapçala aquest article. A la pàgina 19 de la versió en pdf del llibre Sindicalisme Periodístic, –editat recentment pel sindicat– en podeu trobar la referència.

L’SPC, doncs, al marge de tots els mèrits professionals, personals i humans de Romeu que han destacat en els darrers dies les persones que el van conèixer, volem deixar constància en la seva memòria de la seva inquietud per la situació de la professió en general, ja en aquells moments dels quals aviat en farà 25 anys. El nostre agraïment i el nostre record per en Romeu.