El comitè d’empresa del diari Sport ha presentat avui una denúncia contra l’empresa per vulneració del dret de vaga dels treballadors durant l’aturada dels dies 15 i 16 de maig. El fet que l’edició del diari sortís al carrer les dues jornades ha estat possible per la presència d’esquirols a la redacció fent tasques que no els són habituals i que sí que ho eren de persones que secundaven la protesta. A més, avui dimecres, primer dia després de la vaga, l’empresa ha practicat un assetjament intolerable sobre alguns dels vaguistes. L’assemblea del rotatiu valorarà pròximament si fa noves mobilitzacions i quan.

D’altra banda, avui es compleix el tercer dia de vaga a El Periódico, amb un seguiment encara una mica més ampli que en els dies anteriors, arribant ja quasi a ser del 95%. La concentració que hi ha a la porta del rotatiu, al carrer Consell de Cent de Barcelona, està rebent constantment la visita de companys i companyes de professió, conscients que aquesta vaga implica tot el sector i que, per tant, volen mostrar el seu suport. Comitès d’empresa i professionals de molts mitjans així com la majoria de les organitzacions del sector han fet arribar missatges als treballadors d’El Periódico. Cal afegir-hi la solidaritat de diversos artistes. Aquest matí ha estat el cas del cantant Rafa Pons, que ha amenitzat durant una estona la protesta davant la seu del diari.

L’empresa segueix amb la seva actitud irresponsable de no voler negociar o, en tot cas, fent propostes totalment insignificants.