La Junta Executiva del Sindicat de Periodistes de Catalunya / Sindicat de Professionals de la Comunicació (SPC) ha decidit avui adherir-se al manifest promogut per diverses organitzacions catalanes de desacord amb la sentència del Tribunal Suprem sobre El Procés. L’escrit es titula Davant la sentència del Procés, una crida a la llibertat com a espai de consens i està signat per una setantena d’organitzacions catalanes de tot tipus.

Entre aquestes, al marge de l’SPC, hi ha: Unió General de Treballadors (UGT), Comissions Obreres (CCOO), Unió de Pagesos (UP), Intersindical CSC, Lafede.cat – Organitzacions per la Justícia Global, Confederació d’Associacions Veïnals de Catalunya (CONFAVC), Taula d’entitats del tercer sector social de Catalunya, Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC), Consell Nacional de la Joventut de Catalunya (CNJC), PIMEC, CECOT, Òmnium Cultural, FEMCat – Fundació d’empresaris de Catalunya, Ateneu Barcelonès, Centre Iridia per la Defensa dels Drets Humans, SOS Racisme, Associació d’Actors i Directors de Catalunya (AADC), FAPAC, Grup de Periodistes Ramon Barnils (GPRB), Justícia i Pau, així com diversos col·legis professionals catalans.

Aquest manifest ha estat presentat avui a les 13.30 a la plaça de Sant Jaume en un acte transversal de sindicats i entitats de la ciutadania catalana de rebuig a la sentència

El text del manifest diu:

Avui 14 d’octubre hem conegut la sentencia del Tribunal Suprem al judici als líders de la societat civil i representants polítics. Una sentència que condemna a:
Oriol Junqueras per sedició i malversació, a 13 anys de presó
Jordi Turull per sedició i malversació, a 12 anys de presó
Raül Romeva per sedició i malversació, a 12 anys de presó
Dolors Bassa per sedició i malversació, a 12 anys de presó
Carme Forcadell per sedició, a 11 anys i 6 mesos de presó
Quim Forn per sedició, a 10 anys i 6 mesos de presó
Josep Rull per sedició, a 10 anys i 6 mesos de presó
Jordi Sànchez per sedició, a 9 anys de presó
Jordi Cuixart per sedició, a 9 anys de presó
Meritxell Borràs per desobediència, a 60.000 € de multa
Carles Mundó per desobediència, a 60.000 € de multa
Santi Vila per desobediència, a 60.000 € de multa

Les entitats socials sotasignades, representants de diferents sectors del nostre país i compromeses amb els valors de la pau i el diàleg com a principis indestriables de tota societat democràtica,

MANIFESTEM:
PRIMER:
Entenem que aquesta sentència significa la culminació d’un procés de judicialització de la política, punt al qual mai no s’hauria d’haver arribat.

SEGON:
• Manifestem el nostre desacord amb la sentència, que no resol el conflicte polític, i denunciem la injustícia a la que s’enfronten totes les persones condemnades.
• Denunciem les conseqüències greus que aquesta sentència té sobre els drets polítics de la ciutadania i els drets de manifestació, d’expressió, de lliure associació i de dissidència política, suposant un retrocés per la qualitat democràtica de la nostra societat.
• Denunciem les greus conseqüències que la sentència té per la normalitat política a Catalunya i els seus efectes per a l’autogovern de la Generalitat.

TERCER:
• Treballarem per la llibertat dels condemnats des d’amplis espais de consens socials i polítics a Catalunya i Espanya.
• Fem una crida als partits polítics i institucions públiques per trobar el camí de la política posant fi a la judicialització d’un conflicte polític.
• Fem una crida a la ciutadania a participar a les mobilitzacions de tots els espais compartits que contribueixen a reforçar la cohesió i la convivència des de la fermesa en les reivindicacions dels drets democràtics i les llibertats.

El llistat sencer de les entitats signatàries del manifest el podeu consultar en aquest enllaç