La candidatura de l’SPC al diari Sport ha obtingut la totalitat del comitè d’empresa d’aquest rotatiu del Grup Z mentre que la llista del Sindicat a TV3 ha mantingut els seus quatre delegats que ja ostentava fins ara a la televisió pública catalana. Les eleccions a l’Sport es van celebrar el 17 d’octubre passat aconseguint la llista de l’SPC les nou places del comitè d’empresa en aquest mitjà. A les votacions hi van participar 80 treballadors dels 110 censats i els candidats de l’SPC va obtenir 70 vots favorables.

D’altra banda, a la televisió autonòmica catalana, l’SPC va revalidar el 19 d’octubre passat la seva representació sindical. Amb una participació del 58% dels electors, els 23 membres del comitè d’empresa han quedat distribuïts deu per a CCOO, quatre del Sindicat de Periodistes de Catalunya, quatre més de la Candidatura de Treballadors de TVC (CTTVC), tres de la CGT i dos d’UGT, que és la mateixa distribució que hi havia en el comitè anterior.

La campanya electoral a TV3 va ser molt competitiva, però sense desqualificacions, i amb propostes en positiu, centrades en el futur de l’empresa i en la defensa dels drets dels treballadors i els resultats van confirmar els que es van registrar fa quatre anys. A banda de diversos problemes en la recepció de les paperetes de vot a les delegacions d’Espanya i de l’estranger, que van impedir la seva arribada a temps, cal destacar que el resultat per a l’SPC és bo, si es considera el seu àmbit d’actuació, -sectorial i no majoritari- i els intents de captació de vot en aquests sectors de les altres quatre candidatures, totes de caràcter generalista. La secció sindical a TV3 ha reiterat la seva disposició al treball unitari dins del comitè d’empresa, per res incompatible amb el manteniment del perfil propi, que atén a les especificitats de la tasca dels informadors i dels seus problemes laborals i dels professionals.