El Sindicat de Periodistes de Catalunya / Sindicat de Professionals de la Comunicació (SPC) ha donat suport al manifest promogut per La Directa en suport del periodista Jesús Rodríguez titulat Periodisme no és terrorisme. La publicació considera que «la imputació del seu periodista és un atac al dret a la informació i posa en risc l’exercici de la professió per a tots els mitjans». El jutge de l’Audiència Nacional Manuel García Castellón ha inclòs Jesús Rodríguez en la causa del Tsunami Democràtic i qualifica de terrorisme les mobilitzacions socials promogudes per Tsunami Democràtic i considera que les dotze persones investigades, entre les quals hi ha el periodista de La Directa formarien part de la coordinació política de l’organització.

La revista afirma en aquest manifest que «Jesús Rodríguez no ha participat en cap fet delictiu, només ha exercit drets fonamentals. Sempre s’ha limitat a dur a terme la seva tasca professional en l’exercici de la llibertat d’informació, dret fonamental que s’està vulnerant amb la imputació». També consideren que «aquesta acusació és un atac a la llibertat de premsa i al nostre mitjà. Es tracta d’una decisió judicial que no podem deslligar de la feina en defensa dels drets fonamentals que Jesús Rodríguez ha fet en aquesta publicació durant divuit anys.» Recorden que des de la publicació «sempre ens hem implicat en la cobertura de les lluites socials, la fiscalització de les males praxis dels poders i les investigacions per destapar abusos policials. Rodríguez ha escrit centenars d’articles que posen el focus en les vulneracions de drets i la persecució de la dissidència. Entenem aquesta ofensiva repressiva judicial com un intent d’impedir el desenvolupament de la seva tasca informativa.»

El periodista Sergi Picazo, d’elcritic.cat, va escriure arran de l’escrit d’acusació del jutge García Castellón, un article en el qual defensava Jesús Rodríguez, de qui diu que «ja de jove, va veure el gran poder que tenien els mitjans de comunicació i, en general, la comunicació per a l’èxit o el fracàs de les protestes socials. Va fer de portaveu de mil causes i, posteriorment, va començar a construir, des de baix i a l’esquerra, mitjans de comunicació alternatius. Va ser un dels fundadors de la Directa i, abans, havia passat per mitjans alternatius com el mític Contrainfos —que es penjava als plafons de les cases okupes de tot el país— i la revista La Burxa, del barri de Sants, el seu barri d’adopció. Sempre ha apostat pel periodisme com un tipus d’activisme polític».

L’SPC ha donat suport al manifest perquè considerem que la tasca principal de Jesús Rodríguez és fer de periodista i que ho fa en qüestions sobre les quals hi ha molts mitjans de comunicació que no informen.

Crèdit Foto: Ivan Giménez (El Crític)