El Sindicat de Periodistes de Catalunya / Sindicat de Professionals de la Comunicació dóna suport a les mobilitzacions convocades per diversos sindicats dijous dia 19 contra les mesures aprovades divendres passat pel Consell de Ministres, que suposen les retallades més grans en democràcia als drets laborals i salarials dels treballadors i de la majoria de la ciutadania.

Els treballadors dels mitjans de comunicació quedaran molt afectats per aquestes retallades. Pujar l’IVA al 21% als diaris digitals, una de les mesures que ha adoptat el Govern, suposarà, entre d’altres efectes– l’acomiadament de molts treballadors, que se sumaran als més de 6.000 que han perdut la feina en els quatre últims anys en les empreses de comunicació. Al mateix temps, com a la resta de treballadors, les retallades en relació al subsidi d’atur –on els professionals de la informació que perden el seu lloc de treball pateixen enormes dificultats per reincorporar-se al mercat laboral– són una amenaça col·lectiva gravíssima.

Per això, l’SPC fa una crida al conjunt de la professió per participar a les mobilitzacions contra el paquet de mesures aprovat pel Govern de Mariano Rajoy i convoca els que hi vulguin assistir a les 19.15 davant la seu del sindicat, a Ronda Universitat 20.