Les Jornades Petites històries i grans explicacions organitzades pel Sindicat de Periodistes d’Andalusia (SPA) per a avui divendres 2 de juny en el Rectorat de la Universitat de Màlaga podran seguir-se en directe en streaming a través d’aquest enllaç Per seguir l’acte al complet n’hi ha prou amb situar-se en la pestanya d’esdeveniments i, en el menú desplegable, accedir des de Sindicat de Periodistes d’Andalusia.

L’inici d’aquesta trobada professional, en la qual participaran destacats periodistes, tindrà lloc a les 17.00 hores amb la intervenció de la Secretària General de l’SPA, Lola Fernández, el Secretari General de la Federació de Sindicats de Periodistes (FeSP), Agustín Yanel, el vicerector de Política Institucional de la Universitat de Màlaga, Juan Antonio García Galindo, i la degana de la Facultat de Ciències de la Comunicació de la Universitat de Màlaga, Inmaculada Postigo.

Després, en diferents taules de debat, s’abordarà l’actualitat de l’exercici del periodisme avui amb professionals de prestigi nacional i internacional . Ricardo Gutiérrez, secretari general de la Federació Europea de Periodistes (FEP),explicarà als assistents els Nous models d’ocupabilitat en el sector de la comunicació a Europa. En aquesta mateixa jornada hi participarà també Mercé Molist, especialista en Ciberseguretat per a periodistes. També intervindran a la sessió Javier Bauluz i Esteban Beltrán –fundador de Periodismo Humano i director d’Amnistia Internacional Espanya, respectivament– els quals abordaran El tractament dels drets humans des de l’òptica del periodista. Tancarà aquesta primera jornada Eugenio Gosgaya, director general de Comunicació Social de la Junta d’Andalusia, que explicarà als assistents el contingut de la Llei Audiovisual a Andalusia.

La segona jornada, al matí del dissabte 3 de juny, el debat se centrarà en la seva primera taula en els Drets laborals contra la precarietat laboral i informativa amb els advocats de l’SPA. Continuarà amb Noves propostes associatives en la comunicació. Construint alternatives a la concentració de mitjans amb María José Esteso Poves, del col·lectiu editorial de Diagonal, i finalitzarà el matí amb la taula Perspectiva de gènere, periodisme de qualitat i compromís social amb la directora-fundadora de Pikara Magazine, June Fernández.

La tarda del dissabte estarà dedicada al V Congrés estatutari del Sindicat de Periodistes d’Andalusia, sessió només per a l’afiliació, on es debatran les línies d’actuació a desenvolupar en els propers quatre anys i s’elegirà l’equip que conduirà l’SPA en el nou període. El Sindicat de Periodistes d’Andalusia, creat en *Antequera al desembre de 1999, és membre fundador de la Federació de Sindicats de Periodistes (FeSP), en la qual hi treballen els sindicats de Madrid, Catalunya, Galícia, La Rioja, Balears i Canàries.