El diari El Punt Avui surt al carrer amb 49 treballadors menys. Aquesta és la xifra en què s’ha concretat l’ERO signat aquest dimecres, un dia després d’haver finalitzat el termini perquè els treballadors s’hi acollissin voluntàriament. Els afectats rebran la indemnització mínima que marca la llei, 20 dies per any treballat amb un màxim de 12 mensualitats.

Durant el període de baixes voluntàries només es van acollir quatre per part d’El Punt i tres de l’Avui. Els treballadors afectats fins a completar les quotes decidides (41 d’El Punt i 8 de l’Avui) han estat decidides per la direcció.

El nombre d’afectats per l’ERO s’ha reduït de 83, inicialment plantejats per l’empresa, a 43 ja que la plantilla de l’antic Avui que continua ha acceptat rebaixar-se els sous i equiparar-los amb els d’El Punt. La rebaixa de sou se situa entre un 30 i un 40%, segons el cas.

La signatura de l’ERO suposa la derogació de l’ERO temporal i el desbloqueig de l’impagament de la nòmina de desembre.

En l’edició digital d’El Punt Avui s’informa que des que es van fusionar les dues capçaleres s’ha convertit en el diari editat únicament en català amb més lectors (245.000) i en la tercera capçalera més llegida, al darrere de La Vanguardia i El Periódico.