L’àrbitre designat per dur a terme el laude sobre la petició de rebaixa salarial que ha fet la direcció de Grupo Zeta i El Periódico ha emplaçat l’empresa i el comitè a negociar un acord, segons informen els representants dels treballadors en el seu blog. Per a això, l’àrbitre, el professor de la Universidad Rey Juan Carlos I Rodrigo Martín, ha obert un termini per establir contactes amb les dues parts i intentar aproximar posicions que finalitzarà el proper dia 7 de juliol, en lloc de la data inicial del 20 de juny.

Una delegació del comitè intercentres s’ha reunit ja amb l’àrbitre en les dependències de la Comissió Consultiva Nacional de Convenis Col·lectius a Madrid en una trobada en la qual ens ha transmès la conveniència de dur a terme un esforç final per intentar evitar el laude arbitral mitjançant una solució acordada.

El comitè ha reiterat a l’àrbitre la necessitat que l’esforç addicional que es demana a la plantilla vagi acompanyat de noves aportacions de totes les parts implicades en la companyia, incloent el propietari i el personal fora de conveni i els directius. Així mateix, un possible acord, que hauria de sotmetre’s a la consideració de la plantilla, ha d’incloure un mecanisme per evitar acomiadaments forçosos, col·lectius o individuals, i que tingui en compte els estalvis globals en massa salarial. El comitè també ha subratllat davant l’àrbitre la necessitat que l’empresa aboni al 100% la nòmina i la paga de juny, i més davant la nova retallada unilateral i absolutament il·legal que ha aplicat l’empresa novament en l’extra d’estiu.

El nou intent de negociació es produeix després que la direcció abandonés la taula oberta al Departament de Treball i en un context en què segueix engreixant la nòmina d’alta direcció amb el fitxatge d’un nou alt càrrec de publicitat just quan se’ns exigeixen nous sacrificis a la plantilla. Apel·lem novament al bon judici de la direcció de l’empresa, del propietari i de la banca perquè aquest intent de negociació arribi a bon port i eviti que les empreses del Conveni Col·lectiu Intercentres d’El Periódico tornin a una situació de conflictivitat com la que es va viure al maig amb tres dies de vaga.