El Ple de l’Ajuntament de L’Hospitalet ha certificat el tancament de la televisió i la ràdio en el seu model actual. La televisió deixarà d’emetre el pròxim 31 de desembre, la ràdio continuarà durant uns mesos mentre s’elabora un nou model de mitjans de comunicació municipal i es posa en pràctica. Aquest nou model passa per fer ràdio i televisió IP.

El Ple ha aprovat els pressupostos per al 2012 que contemplen la desaparició de la ràdio i la televisió de L’Hospitalet amb 10 i 29 anys d’història, respectivament.

ICV-EUiA havia amenaçat amb trencar el pacte de govern amb els socialistes, que van perdre la majoria absoluta a les passades eleccions, si no es trobava una solució que impedís la pèrdua de llocs de treball, i condicionava d’aquesta manera el seu suport als pressupostos.

Finalment, ICV- EUiA ha votat a favor dels pressupostos un cop ha pactat amb els socialistes la remodelació dels mitjans i el no acomiadament dels treballadors de la ràdio, contractats per l’empresa municipal La Farga. No és el cas dels treballadors de TV L’H, pertanyents a la productora Lavinia. Els 40 treballadors d’aquest mitjà es queden sense feina a partit de l’1 de gener.

Ara s’obre un procés en el qual es crearà una comissió tècnica de professionals, que comptarà amb representació dels treballadors de l’empresa municipal La Farga. En un període de dos o tres mesos caldrà redefinir els mitjans de comunicació actuals.

En aquest nou model de mitjans locals públics s’intentarà incloure el màxim de treballadors municipals, la resta seran recol·locats en llocs de feina pertanyents a l’empresa municipal La Farga, prejubilacions o baixes incentivades.

Els dos partits que formen l’equip de govern també han rebutjat una proposta de la Federació d’Associacions de Veïns que demanava que també es mantingués la televisió, i una moció de CiU contra el tancament.