La CRTVG anuncia la decisió de no externalitzar els seus serveis en un comunicat en el qual afirma que segueix la lletra de la nova legislació que estableix que “els ens que presten serveis públics de comunicació audiovisual i les seves societats prestadores no podran cedir a tercers la producció i edició dels programes informatius”.

La decisió va ser anunciada pel director general de CRTVG, Alfonso Sánchez Izquierdo, que va justificar la mesura per aplicar la Llei General de Comunicació Audiovisual i que estableix que els ens que presten servei públic de comunicació audiovisual i les seves societats prestadores no podran cedir a tercers la producció i edició dels programes informatius.

Sobre la base del nou model, la ràdio i televisió pública gallega obrirà delegacions pròpies a la Corunya, Lugo, Ourense i una mixta Pontevedra-Vigo, a més d’altres a Madrid.

Encara que es recolza aquesta decisió, la precipitació amb què s’ha pres ha provocat l’acomiadament dels treballadors subcontractats, fet que ha denunciat el Sindicato de Xornalistas de Galícia (SXG).

El sindicat gallec considera que abans de rescindir els contractes amb les concessionàries, s’hauria d’haver negociat la reubicació dels assalariats afectats. Entre ells hi ha informadors amb més de vint anys treballats en condicions precàries, forçats per la política de la CRTVG de subcontractar les seves delegacions.