L’assemblea que el dijous 15 de febrer van fer els treballadors d’El Periódico de Catalunya va servir tan sols per constatar un cop més l’immobilisme de la direcció de Grupo Z en relació a l’Expedient de Regulació d’Ocupació (ERO) que l’empresa ha anunciat en aquest diari. Amb posterioritat a la reunió, els treballadors es van concentrar a la porta del rotatiu per protestar contra aquesta actitud gens negociadora dels responsables del hòlding editorial.

Així, la plantilla d’El Periódico de Catalunya, com expliquen en el seu blog «ha executat un ERO alternatiu. Un dia després de la celebració de l’enterrament de la sardina, els treballadors del diari de Grupo Zeta han enterrat l’ERE del 45% de la plantilla anunciat per la direcció i han executat una reestructuració alternativa mitjançant una protesta que ha consistit en l’alliberament de massa salarial de directius simbolitzada amb globus.»

«Un a un, un total de 16 globus amb heli s’han anat elevant en representació de d’altres membres de l’alta direcció i altres directius com a fórmula alternativa per aconseguir una rebaixa dels costos laborals. Amb aquesta nova protesta al carrer, el comitè d’empresa intercentres ha denunciat l’engreixament de la cúpula directiva d’El Periódico i de Grupo Zeta en els últims anys i mesos mentre el col·lectiu de treballadors patia dràstiques retallades de sou i de plantilla.»

El comitè d’empresa ha advertit a la direcció «de la seva conducta temerària en incomplir l’acord d’indemnitzacions per a les sortides de personal signat el juliol passat i dels mecanismes per buscar alternatives als acomiadaments forçosos, la qual cosa posa en perill tot el pacte, incloent la rebaixa salarial i la reducció de sou i jornada que s’està aplicant. Per tot això, el comitè mantindrà la lluita per exigir el compliment de l’acord amb totes les accions possibles, tant jurídiques com a mobilitzacions.»