Després que el Sindicat de Periodistes de Catalunya / Sindicat de Professionals de la Comunicació (SPC) enviés un informe a les Federacions Europea i Internacional de Periodistes (FEP i FIP respectivament) amb les agressions patides per professionals de la informació a mans principalment de membres dels cossos de seguretat, aquestes dues organitzacions han denunciat els fets davant la Plataforma del Consell d’Europa de Protecció del Periodisme i Seguretat dels Periodistes. Aquesta alerta es pot consultar en aquest enllaç.

La FEP i la FIP s’han fet ressò d’aquest informe publicant-ne un extracte en les respectives pàgines web. Les dues organitzacions exigeixen al conseller d’Interior, Miquel Buch, i al ministre d’Interior, Fernando Grande-Marlaska, una investigació per aquestes agressions a professionals de la informació per aclarir els fets.

Set agressions més dimarts 15
L’informe es refereix als casos succeïts durant les mobilitzacions de dilluns passat. Lamentablement ahir dimarts 15 d’octubre, es van tornar a reproduir les agressions contra periodistes, que des de l’SPC es denuncien de nou i es reclama una investigació a fons. L’Observatori Crític dels Mijans Media.cat informa que ahir hi va haver set casos més, a afegir als dotze de dilluns.