La Federació Internacional de Periodistes (FIP) ha expressat el seu ferm suport als seus sindicats afiliats als Estats Units en la seva protesta pel tracte vergonyós dels periodistes per un equip SWAT de la policia durant els disturbis a Ferguson, a l’Estat nord-americà de Missouri. Dos informadors, Ryan Reilly. (The Huffington Post) i Wesley Lowery (Washington Post), van ser arrestats violentament per la policia en una acció «totalment injustificada i un atac a la llibertat de premsa per cobrir els fets», segons l’editor del Washington Post, Martin Baron. Segons els informes, el fotògraf de Getty Images Scott Olson, també va ser detingut i un equip d’Al Jazeera Amèrica va rebre bales de goma i gasos lacrimògens. Tots els periodistes van ser posats en llibertat posteriorment.

«Davant les manifestacions dels residents de Ferguson en protesta per la mort de l’adolescent desarmat Michael Brown, els policies es van comportar com una força militar per intimidar els periodistes, i fins i tot van instar als equips de notícies locals a abandonar la zona. Això és una vulneració vergonyosa del dret del periodista a fer la seva feina d’informar sobre el que estava passant a Ferguson», ha assegurat el president de la FIP, Jim Boumelha. Aquest incident, afegeix, «és un greu atemptat contra el dret a saber dels ciutadans d’Estats Units i comporta una important amenaça per a la llibertat de premsa que se suposa ha de ser protegida i una violació de la Primera Esmena.«

La FIP dóna suport als esforços d’un dels seus sindicats membres als EUA, el Newspaper Guild-CWA, en tractar de contactar amb Thomas Jackson, cap de policia de Ferguson, i James Knowles, alcalde de la localitat. En una carta que els va dirigir el president del sindicat nord-americà, Bernie Lunzer, i líder del St Louis Guild, l’organització va protestar «per detenir periodistes, empresonar-los, atacar-los i interferir en el seu treball» i va denunciar «violacions inacceptables dels seus drets i responsabilitats. Els nostres membres no poden fer la seva feina amb les mans emmanillades o en cel·les de detenció», segons el comunicat que van fer públic.