La Federació Internacional de Periodistes (FIP) ha condemnat la mort de l’informador francès Gilles Jacquier succeïda a Síria l’11 de gener i ha reclamat a les autoritats del país que informin de les mesures que havien adoptat per protegir els professionals que van patir l’atac.

“Deplorem la mort d’un periodista experimentat i respectat pels seus col•legues”, ha assenyalat en un comunicat el vicepresident de la FIP, Olivier Da Lage.

Les autoritats de Damasc, ha indicat l’organització, han d’explicar “les mesures de protecció que van prendre per assegurar la seguretat dels nostres col•legues en aquest desplaçament, en el clima d’inseguretat que regna al país”.

Segons sembla, Jacquier va morir per un obús que va caure sobre un grup de periodistes quan es trobava treballant, sota la promesa protecció de les autoritats sirianes, a la ciutat d’Homs.

Aquest informador del canal France 2 és el primer periodista estranger que perd la vida des de l’inici de les revoltes a Síria.

“Fem una crida a tots els periodistes que estan treballant a Síria a mantenir la major vigilància i recordem a les autoritats sirianes la seva responsabilitat de protegir a tots els periodistes, nacionals i estrangers, en l’exercici de la seva professió”, assenyala la FIP.